Bandung,

Rendisi Bandung 2012 Episode 1

Wednesday, February 08, 2012 Baby Bee 4 Comments

Sebab aku rase lemah sangat harini kepenatan terus2 menyanyi pulak..bangun pun dah terlambat n aku tanak buat keje arini...aku nak post pegi bandung...sebab harini still fresh...and aku malas nak review next time sebab aku malas la..penat la...hahaha ...so ni lah rendisi bandung..dari mula2 sampai akhir yerk segalanye di sini

Sebelom Trip

Tiket Flight : RM 310 - RM440 (ni standard kot...kalau berjaya beli tiket harga 50 n tunggu 6 bulan nak pegi okay la...haku tak sanggup nak tunggu begitu lame yerk...kebosanan teramat la..)

Airport Tax : aku banyak dengar org kate simpan 100,000 la ape la..takde makna nyer..kaunter tu tulis 75 ribu..ape ko nak bayar lebih lak...orang jugak kate kalu bagi duit besar ader baki die tak pulang..pun ideologi sesat...aku bagi lebey die pulang elok je...(maksudnyer banyak yang org dok cakap kat blog ni ader yang boleh percaya n tak) munkin aku juga golongan munafik yang nak menipu korang...hahahah

Tukar duit (Money changer) : ni ikot suke la..kalau ader mase yang panjang..nengok rate...okay..tapi ape2 pun..kalau mau senang boleh je tukar kat atm...tapi rate die berbeza yerk..better tukar duit kat atm BII je sebab atm ni die mmg maybank punyer sebab aku pakai MBB kan...aku macam2 ATM aku tukar duit sebab ader logo plus je aku bantai rate lain2 yerk....mandiri mahal sikit, BNI mahal jugak.....BII je murah sikit...hahah klau tak pun bawak la duit cukup2 yerk...org kaki shopping munkin 2k baru puas hati kot...bawak 1 k celah gigi je k...nak2 kalau nak shopping Factory Outlet tuh....

Transport : dari airport pegi hotel...aku bayo 10 ribu je..untuk parking...dahtu sampai sane..untung betol..hotel kasik check in walau pun patotnyer check in pukul 2.00 petang...cume kalau boleh duduj je la hotel murah...murah tapi keperluan ader la..sebab nyer yang ni mmg aku setuju la...pegi...jalan je sehari..malam balik da pukul 10 malam bebual kejap melantak tido....kalau nak pegi mane2 terpulang kat korang la..kalau ramai2 munkin berbaloi kot amik pakej harga 400,000 atau 600,000 sehari..tapi kalau pegi kuantiti sikit je...naik je teksi..make sure bermeter la..kalau tidak kene ketok....dahtu kalau tak pun...naik je ankotan...hahaha buruk tapi berangin..hahaha itu yang penting...

mase aku naik ni..kelaka sgt...ader yang cas 2500 ader yang ikot suke je nak bayar..tapi kalau kite tunggu tepi jalan..tunggu kawan pun die sibuk nak suruh kite naik...ader sekali tu nak ke jalan dago..simpang je..naik lagi angkotan lain..tapi jgn risau..nengok je muke org bandung ni..tanye je la..dorang boleh je tolong beritau....hahaha dalam2 kami yang diva ni ..banyak mase kami naik je angkotan ni..hahahah

Cuaca
orang selalu tak highlite bende ni kot..tapi Bandung tu sejok....tak panas pun..haku yang kaki peluh ni tak berpeluh..kecuali pegi Pasar baru yang ramai org tu la...ok so tips2 nyer...pakai je baju cam biase..tapi jgn lupe pasmina..sweater tu penting.....sebab kadang2 angin sejok sgt...so kne bersedia la..nak kate gunung aku pun tak nampak cam gunung tapi mmg sejok..(jauh beza n ngan mesia panas semacam)

okey sambung yerk.....

Keadaaan bandung..munkin bile kite da pegi sini baru kite rase bertuah la jadi orang Msia...teruk2 pun takde la ...benti kete je org mintak sedekah..naik angkotan...pun gitu gak..org main gitar...ader tempat2 yang aku n the gengs tak pegi pun disebabkan takot nak keluar kan beg n so on..safety it self....tapi orang Bandung sgt friendly k...belom jumpe yang kami tanye2 soalan tu ...tanak layan ke ape..nak2 kalau tepi jalan..munkin muke kiterang da meragukan kot..aku memang sangat2 takot la beb..tayah cite la....kalo die kuit2 aku musti aku keluar panahan otomen...hahaha ....tapi oberall...aku puas hati..cume ader mase2 nyer aku cam sengal sikit...munkin sebab kepenatan .....ye la ngan tak tido n sebagainya lagi..hahaha .....

Mase Nak Balik 


sangat-sangat penting yerk....sebab air asia sekarang memang gune polisi kiosk or web check in..so setelkan everything ok..kalau tidak..kene cas RM10 inggit la nko..hahaha.....lagi 1..pegi ko tanak bawak beg takpe...tapi balik...make sure ko beli extra luggage..tak payah kongsi ngan orang sebab untuk diri ko pun tak cukup..hamek je la terus 20kg..(RM45) je..kalo idok nak ke ko kene cas 1kg-rm45..lagi naya makcik..duit da berjuta2 habis ..hampehs..n kalau korang pengemar nasi lemak pak nasir..jgn lupe duit hindon tu simpan la berbaki sikit2 kan..sedap gak makan nasi lemak atas awan ni haahah ok sambung yerk....

korang klik la kat link ek....
Rendisi Bandung  2012 Episode 2

You Might Also Like

4 comments:

hahahahahaha....

kikiki....

Rindu Angkut-Angkut :P

Baby Bee said...

angkut2 tu semot la kak oi..akak ni selalu gune ayat salah..angkotan hahaha