Bandung,

Rendisi Bandung 2012 Episode 2

Wednesday, February 08, 2012 Baby Bee 2 Comments

okey..kat sini aku cerita la ape aku buat selama 4 hari tu..hahaha ....yang penting nyerk..kaki aku bengkak la jugak kan...n aku tak puas tido..semalam membuta je keje nyer..ko bayangkan la.....semalam amik cuti..tido je..pagi bangun makan then masak..then tido sampai petang...penat agaknyer..kalau aku kate jetlag org kate gilo ko ..pegi hindon pun jetlag..tapi munkin sebab tak cukup tido kot..jenis aku..org bangun aku pun bangun..hahaha

1st Day


bapak supir Hotel Cemerlang
mahap la gambo tak santek..ni sebabnyer haku pakai kamera bb aku jer...kualiti setara ngan harga..yang mahal tu name penuh aku...bangga kembang kempis hidong...yo la..bapak ni mesti tensen..sebab aku org last sekali keluar...sampai berkematu die tunggu haku....naik je van die..rase cam bukan kat bandung pun...rase cam kat mesia je..hape beza nyer....mase mula2 jalan je..aku da nampak da banner The Secret..terkinja2 kejap..lepas tu kak d pun kate...Eh la tu banner je...tempat tu bukan kat sini..hahahah....buat muke tak tau...(sebab sengal ingatkan kat epot tu ader the secret...) jalan2...aku banyak jugak la bebual ngan pak supir..sebab co-driver kan.....perjalanan mane2 pun semua aku duk depan..untuk memberi keselesaan kat orang belakang la..kang tersepit2 ..ai kan xxl haahahah......okey sampai hotel je jumpe mbak Ima receptionist..yang banyak tolong aku..tolong belikan kartu pas hindon n mbak lilis yang on kan bb aku ...aku tak rase la murah...aku topup 20 ribu kejap je habis beb..so aku pakai Simpati pasal aku nak online bb...5 ribu sehari.... simkad harga 15 ribu...topup 20 ribu...5 ribu bb servis....and upah bapak belik simkad (bape hinggit ntah)...sampai je..terus letak beg..terus chow..hahaha.......teruja betol la..... memula isi perot kosong dulu....

Pasar Baru 
heheh...aku tak boleh blah kalau pikir pasar baru ni....memula dtg ngan eksennyer kate da studi bagai nak rak PB ni hahah kira katam la...sekali masuk..nak pegi mkaan....kelam kabot..tatau katne...konon aku bace makan kat gerak Pak Chi Det..sampai tingkat 7..aku bersepit2 ngan kak suzi n kak d...mane tak nyer..kite yang nak makan..dorang pulak kerumun cam lalat....haahah takot haku...tapi memandangkan da lapo..mane makan pun beb..aku terus mengoder...Kak d n aku makan Nasi Ayam Penyet....n kak zie makan mee bakso..munkin cultural shock and kat hotel baru je cite pasal binatang berbulu2 kaler itam....sampai tak selera makan...haku bantai je la....sebab da lapo.....g pun pelik r..ayam die kurus2..tak cukup makan ke macamane..semua rase cam ayam kampung tapi bukan ayam bando bandung tu..hahaha
pinjam gambo org tapi ala2 gini la..hahaha
lepas da kenyang sambil minum air sirsak (durian belando) terus pergi bershopping..tak nengok pun beg ke ape..sebab dalam kepala beg nak beli kat Terminal Tas..hahaha konon2 nyer la...lepas tu kami terus turun ke bawah...pegi tingkat kain..aku setelkan beli untuk orang dulu...kain sulam.....telekung untuk mek bos....dahtu kain pasang..n lin pun order sampai banyak jugak la...hahah so aku beli la semua2 yang perlu dulu...dalam tu..sempat jugak aku sambo kain pasang sehelai...dahtu kain japanese cotton...selalu aku tak nampak pun org letak harga..tapi kalau kain yang manik2 harga 30 inggit je...dahtu japanese cotton 29 inggit...berbaloi la kan..yang sulam mahal sikit dalam 50 la...telekong macam2 ader...50 ribu pun ader..tapi kalau sulam tu banyak..harga die mahal sikit...hahah gitu la....jangan pulak korang ingat harga same je..sebab lain kedai lain harga yerk..kene pandai tawar menawar..basically sehari di pasar baru ni..aku memborong



1) 3 pasang kain manik
2) 1 pasang kain sulam
3) 1 telekung
4) 3 pasang kain Japanese cotton

itu je la kkot...bile time nak makan..jadi tak selesa je..sebab takot ramai org..pertama kali la kate kan..depan Pasar Baru ni ader Ampera..ingatkan nak makan kat situ...tapi alih2 rase cam tak sedap pulak..meraayau2 la..alih2 naik ankutan pegi Cihampelas Walk...mase tu kami tak makan g..berani betol la pegi naik angkutan ni..IDR 2500 je.... haha murah seyh....sampai je..kami tak lalu pun kedai2 jual Levi's tu....kami terus ke Ci Walk..gambo2 ni macam2 la Ci Walk ni lebih kepada shopping centre la...sedap gak..murah pun murah tau ...ader kasot tu 30 inggit je..cantik2 nyer la..hahaha
Wendy's Cihampelas Walk

Angkutan.....



lepas da berpusing kat Cihampelas Walk ni kami pun balik awal..sebenarnyer kalau nak jalan pun tak larat da sebabnyer energi da takde...so balik hotel..berehat and kak d amik pakej spa...hahaha ...sebab hari pertama kan...aku ngan kak suzi melantak berbual sampai pukul 9 malam..isk.....ape ke hal pukul 9 malam da sejam kiterang bebual..lambat betol mase kat bandung ni..hahah hari pertama...malam tu tido 2 3 kali jugak la aku terkejot2...asal ntah.....tak tahan aku....nak kate jet lag..buat lawak ke..ni bukan peredaran mase yang panjang...hahah sejam pun jet lag..kelako je rasenyer.....ok berakhir la 1 hari pertama kami yerk..penat jugak la...ongkos pun da asik kira2 je....

Asal aku tak sebot2 ek hotel cemerlang..memula ni kami sibuk atur macam2 la..hotel bagai nak rak carik...tapi last2 amik hotel cemerlang..die cam butik hotel..ok la.bersih and tak berkira..kami check in awal...and breakfest pun boleh la......tapi hotel ni jauh dari ape2 tarikan ok..so bengang arr sikit.....itu je la... RM 215 inggit untuk 3 malam..rate ok la..cume kalau ader peluang lain kali aku nak carik hotel cikai2 je la..sebabnyer kite balik cume tido je..bukan leh nikmati hotel pun..hotel pun kosong..tak ternikmat pun hahaha .......

okey sambung

Rendisi Bandung 2012 Episode 3

You Might Also Like

2 comments:

Buruk nau I kat Wendy tu...kakaka

Baby Bee said...

buruk is in the eye of the beholder la kak..sy nengok ok je..akak tak senyommm hahaha