Bandung,

Rendisi Bandung 2012 Episode 3

Wednesday, February 08, 2012 Baby Bee 1 Comments

Yang ni aku summarize je la...aku tatau la orang macamane leh buat macam2 thread..aku penat la nak buat.....sebabnyer ....aku sekarang ni tengah penat bebs..da balik bape hari..tapi terus rush jadi conductor koir..wlupun tugas tu mencabar..tapi ye la..pegang jugak..sebab rase mcm famili la beb semua2 nyer.

Hari ke 2
Hari ke 2 ni memang pokus kat Factory Outlet je sebabnyer kiterang da print macam2 blog...cume ader la misscomunication....hahaha ader orang kate macam ni ader orang kate macam tu...

Rumah Mode (Jalan Setiabudi)
Kat sini munkin ader sikit je outlet...tapi kami pegi just Rumah mode je..kat sini ader banyak jugak la baju saiz besar...so untung la kan..aku ni memang la susah nak jumpe baju saiz2 aku..ble dah jumpe terus sambar la..tak tunggu....aku beli sweater harga 30 inggit...then 1 legging harga 20 inggit.....sebabnyer kualiti boleh tahan..gi pun susah nak cari baju yang kene n muat..orang lain takpe saiz kecik2 je..hahaha

awek2 belia bandung ...sedondon u

memang dalam banyak2 tempat aku suke rumah mode kot..sebab saiz aku sgt banyak..n notice tak aku pakai t shirt I love Friday...ye tuan puan...jumaat hari mengabes kan duit hahaha ....

Lepas pegi Rumah Mode ni terus pegi Jalan Dago

Jalan Dago


tatau la aku dago atas ke bawah..naik angkotan...kene tipu sikit sebab ingatkan betol2 sampai rupenyer simpang je..kene naik 1 lagi angkotan...haha sampai je...aku terus nampak mcam2 kedai yang tertulis dalam blog..Jet Set, Grandde, Blossom and so on...

So kat sini macam2 jugak la yang aku berkenan..kat Jetset tu ader baju saiz aku..kaler ijau..tapi aku besela tak beli..rupenyer2 ader satu g kedai yang aku tak pegi name Arella Big Size....yang ni memang aku tak pegi pun..kesuntukkan mase....kiterang siap buat rambot kat Royal Spa...ahah tak tau la..ni pegi bercuti ke ape bende ntah..hahaha berat betol.....so kat sini aku basoh rambot, cuci n curl bawah je..ingatkan ratosan ribu rupenyer 75000 je..kalau convert dalam RM26 je..ok la tu..lagipun mase ngah dok dandan rambot ni...hujan lebat turun..wat lawak je..da set2 cantik punyer..hujan turun...ape ke bestnyer pun..hahahah

okey snap gambo ek..sebab lepas ni kiterang pegi jalan Riau pulak....




 Jalan Riau 


jalan riau ni lagi best kot dari Jalan Dago sebab FO die semua dekat-dekat..so tak perlu la jalan jauh sgt kan....gitu la..aku kat sini terjumpe kedai parfum collector..banyak jugak bebs..haha macam2 perfume aku beli..habis da beli.....aku borong 10 botol...lin 4 botol..aku 6 botoll...murah n korang tau tak bau die tahan gile..aku pakai sehari pegi keje mmg orang kate still bau g.....hahaha dahtu jalan2 sampai ke Heritage..kat sini jumpe baju MNG..santek..aku beli warne itam je..sebab kalau beli warna putih nampak lak lapis2 badan tu..hitam tu tak nampak ape2....ops asal aku summary kan ni..mesti terang satu2 ek

The Secret
Sejak dari dtg kat bandung..ni je meniti kat bibir..tapi bile masuk..memang tempat nyer cantik gile..tapi aku tak beli ape2...sebab mahal la pulak ahaha cume ader la aku amik gambo..ader baju tu aku sarong ingatkan muat rupenyer tak muat hahaha ..kelaka la..so ni la gambo ek..overal..memang the Secret ni mahal sikit dari tempat yang lain yerk..tapi kalao takat amik gambo...memang terbaik la... hahaha



nengok kan..baru 1 beg..sampai ke petang jalan2....hahah lepas tu kiterang pegi jalan depan sikit..aku tak ingat da kedai ape..tapi kat depan kedai ni ader jual perfume

Parfum Collectors
banyak perfume jual kat sini..ni pun suggestion kak yati....sebab die pun nak kirim 2 botol 30 ml versace cristal..memula nak masuk Fo tapi last2 duduk dalam kedai perfume je bape lame beb.....hahaha menyampah...kak d beli 8 botol..aku beli 10 ke 12 botol..hahaha gitu la...lepas tu baru masok..haha borong perfume sampai koyak beg den hahah ..tapi takpe la yang penting aku puas hati..untuk diri sendiri aku beli Anna Sui, Britney Spears, dahtu En Hubby Givenchy blue label, dahtu lin punyer 4 botol..hahaha overall munkin kemuncak pembelian aku kat sini la..




Lepas kedai perfume ni  kiterang pegi Terminal Tas..pada aku dari beli kat sini baik pegi pasar baru..harga mahal gile..n tak cantik pun...sape la yang cakap kat blog beg kat situ ok..nampak beno tak nengok betol2..hahaha dahtu kiterang pegi Heritage..kak d nak carik baju anak buah..aku pulak..eh tak beli ape2 g untuk en hubby..kesian lak..dahla die susah2 kasik duit..tapi tak berkenan la...tapi alih2 ternampak satu mng nyer baju ni..cantik gak..basic t shirts..aku beli je..dah la tak boleh nak menerai...nasib baik muat..heheheh .....lepas pegi heritage kami patah balik.....pegi summit...dahtu da penat...terus tahan teksi balik hotel....dalam sleame2 ni..aku banyak bermsg ngan lin..n lin pun kasik duit banyak yang amat...besok destinasinyer...Pasar baru n then Jalan Riau semula sebab malam ni tak cukup la nak bershopping....

3rd Day in Bandung....


kira harini macam hari 2nd terakhir la...sebabnyer besok kiterang tak sempat da jalan2 ...pagi2 da ciau balik Mesia..so Shopping semua harini la ...last minit..hhaha

Pasar Baru Lagi
Hari pertama aku cakap ngan kak d n kak zie bio betol org nak dtg g kat sini..;padahal kiterang sehari da cukup...uiss..cabol arr mulot tup2 tup datang n memborong bagai nak rak..hahaha

aku beli 4 t shirt...dahtu beli telekong....beli beg valentino kaler merah...(kak zie beli kaler ijo) dahtu belikan mama kebaya.... dahtu pegi jalan riau habiskan jalan2 n makan la...okey sudah la..penat lak nak tulis entri..korang nengok gambo je la....ape2 pun pegi indon ni kene sabar...macam2 kerenah orang...ngan peminta sedekah ngan org nak tipu kite...cukup la macam2 sgt..and kene cari partner yang leh tahan sabare kite tau...aku 3 malam migraine melanda..agaknyer sejok kot bandung ni..hahah tak tahan kepala aku..asik tuang minyak cap kapak je hahahah
pinor mate nengok beg

habuan semua hahah 

kak d berkenan beg ni

nachos pedas Heritage Cafe



kedai unusual



baju kurung den ahaha alih2 buat skirt hahaha


So nasihat paling penting setelah berada di sini
1) carik hotel biase2 je ..tapi dekat ngan Factory Outlet, Pasar Baru ( senang nak pegi)
2) kalau tak biase naik taksi angkutan (amik je van ) kalau duit cukup k
3) tukar duit banyak2...paling2 koman 1k....bagi je la tips ke duit pun 2000 pun da banyak untuk dorang
4) tempat makan ni agak payah kalo kiote nak standard mesia...jauh2 plak tu.....paling senang naik taksi suh je pak supir tunjukkan
5) kalau pertama kali datang ..memang fall la tatau kedai mane nak beli barang..tapi ni kali ke 2 konfem dah tau kedai mane nak tuju.....bagi aku aku suke..Rumah Mode...Heritage.....Jetset....untuk plus size...kalau biase2 tu nengok la ape taste korang
6) perlu ke beli kasot kat sni...kalau jumpe yang cantik beli la..kalau tak tunggu balik mesia je la...hahaha
7) masing2 ader pendapat sendiri..aku suke munkin korang tak suke..ape2 pun maksimakan duit tu...aku sikit je bawak..tapi boleh la puas hati...yang tak beli tu mmg tak konfiden nak beli..n yang tak mampu beli tu survey harga dulu..nanti lain kali pegi....beli aje la....
8) jangan kempunan2 sgt..sebab nanti boleh pegi lagi...bandung tak jauh pun.....kalo ongkos nya ngam bawak femili je ..hehehe
9) cari betol2 sejiwa okay..kalo bercelaru jiwa memang tensi arr...n jangan lupe bawak ubat..bile migrain cam aku....terus fall tak tau buat ape hahaha


Okey la..penat da nak mengadap komputer ni....aku nyer keje berlambak2 aku pending untuk thread ni..lagi pun skang ni sibuk untuk berholiday in Swak pulak..so see u in the next thread....

You Might Also Like

1 comments:

Ouh my Gucci Gucca...:P