Ujung Tahun Tiba Lagi

Friday, December 09, 2011 Baby Bee 3 Comments

Selalunya.....hujung2 tahun ni....aku mesti bukak angan2 nak beli itu ini...tapi rasenyer kalau buka list pun ....same jugak...tahun ni ...aku da dpt beli 2 3 barang yang aku nak...so kene tunggu sampai habis..tapi bende same je..of coz yang takde tu lah yang aku nak....belom mampu lagi beli kamera dslr sebijik...itu la..nafsu nyer dah tak macam dulu...teringat mase aku belajar perdagangan...kehendak lagi banyak dari keperluan.....hahaha macamane nak beli dslr nyer.....hutang tak setel2...aku tak malu nak kate aku mmg ader berhutang...ape nak kate..bio la papa kedana tapi menyusahkan org yang perlu aje..ni tak..heboh bagai2 semua jenis bende ade...tapi masalah die sape tau...aku tamo jadik plastik...takde duit kabo je takde duit......berhutang ke..blaxlist ke bitau je sedunia...orang tau org simpati..ni kang alih2 nengok2 pakai itu ini tapi die je yang tau semuanyer swipe kad je..bulan2 bayo minima je..hahahaha......aku pun ader jugak masalah kad plastik ni...tapi itu dulu laa...,mase2 tu aku daun muda...tak memahami..hahaha skang ni....masih lagi nak menyetelkan bil...tapi rasenyer nak cube..nak cube nak cube....jadi lebih baik tahun depan...tahun 2012 ni aku takde pikir nak bertarget2 atau wish list pun (munkin dah makin dewasa agaknye) aku kalau dapat ape aku just go ahead je...aku tak mau plan ape2 pun...2012 ni berat tanggunjawab digalas kat bahu.....2 kali kene bayar duit belaja pjj...yang makan jumlah yang besar....tambah pulak pertambahan komitmen bayaran yang aku da nekad nak bayar....hahaha ..kalau pikir2..mesti tak percaya ni yang aku pikirkan.....ntah la.....biar kasik setel semuanya senang idop ney...bio la..aku tak mampu beli umah besar...tak mampu beli kete besar tapi aku redho....hahhaha ......happiness does not come around just because ur rich...a lot of people who are rich can only buy happiness but deep down their lonely....but if you are just a plain old girl just be happy wit it...dalam hidup ni...aku tk expect ape pun..aku cume expect....aku dpt sambung belajar..hidup bahagia ngan en hubby mampu beli ape yang aku nak...and hopefully satu hari nanti...dapat anak yang comel cam aku n en hubby...hahahaha..ape2 pun ini just luahan hati je..takde kene mengena ngan orang lain...bile da dpt berehat ujung bulan ni..baru lega kot...sekarang ni...rase meluap2 nak mara tiap2 hari ader dalam badan aku..hahahaha ..hangin satu badan kot..hahaha

You Might Also Like

3 comments:

airynur said...

saya pun baru beli dslr...
dah beli ade juga rase kesal ..
bukannye reti pakai sgt pun
lagi baik duit tu gune untuk bayar utang yang bergendong

Baby Bee said...

hahaha... Airynur...itu la kite kan..tapi kalo tak beli asik teringat je..tido pun tak tenang.....maybe nanti bile kite makin besar makin boleh manage duit..baru kite pikir pasal nak simpan2 ni..hahaha ...anyway good luck on membayar hutang bergendong..so glad ader jugak geng bergendongan same2 ni hehehe

airynur said...

betul2...kalau tak beli mmg boleh termimpi-mimpi kan....
darah mude ni sume bende nak...
slowly...recover our finance problem