Kerja,

Akhirnya..... bertukar status .... Lantikan Tetap dalam web SPA

Monday, February 17, 2014 Baby Bee 53 Comments

post signatureAlhamdulillah ..setelah hari pertama dapat emel haritu..aku ni seperti tak keruan...akhirnya lepas beberapa kali berkontek2 ngan orang spa..akhirnya semua dokumen telah diterima...lepas je kol terima ..

Esok nyer jeng jeng jeng


14PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N2722/01/201421/01/2019
Bil.Maklumat Urusan

1Tarikh Tutup Urusan :03/02/2013
No. Urusan :(SM20130019)
Status Urusan :LANTIKAN TETAP





tu nengok tu ...alhamdulilah ..akhirnye status bertukar...terima kasih sangat la pada kawan2 kat FB ppt N27 ngan Forum cari sebab menjadi pembakar semangat aku selama mane aku x keruan ni ....


Akhirnyer status da bertukar....

So sekarang the next step adalah menunggu surat...ooo penantian belum berakhir yek...aku pon tatau bape lame surat akan keluar...

Sapa2 yang ade maklumat boleh kongsi kat sini yerk....


nengok dalam FB org kate lepas tukar status dalam 2 minggu ke 3 bulan surat tawaran akan keluar...lepas tu bile da keluar ade maser 1 bulan untuk terima dan pergi kursus pengenalan ppt..ni semua org cakap..aku belom tentu lagi

Sebab belom sahih..ape2 pon ....

nanti aku update kat sini yek..skang ni perasaan ..separa berbunga...maksudnyer dua2 belah kaki da masok ni .....


hahahah cume surat je la ...

Amin....

You Might Also Like

53 comments:

Yg tarikh 21 hb 1 2014 tu mmg ade atau u update?

Baby Bee said...

itu saya copy dari page spa tu....mane la sy boleh update sendiri hahahaa ...farahain dpt jugak ke? tahniah

X lg la..huhu

Dayang said...

Salam. Nak tnya..status urusan saya sebelum ni simpanan lantikan dan sekarang dah tukar pegi lantikan tetap. Saya dah dapat keja ni atau xconfirm lagi ek? Thanx..:)

Baby Bee said...

Dayang..kalau da tulis lantikan tetap means nanti sampai la offer letter tu ..sabar yek ..insyallah ade la tu rezki nyer. ...

good luck and selamat menjadi penjawat awam

ohwana said...

Awk da dpt surat ke belom? berapa lama ek tgu surat sampai? sy baru tukar status lantikan tetap minggu lepas.

Baby Bee said...

Da dapat and dah bertugas pon hihi ..x lame lagi dpt surat la kalau dah bertukar status tu...tahniah yerk..semoga dipermudahkan ...

ohwana said...

Seronoknye. Hee. Sorry nak tnye lg. Lps dpt surat tu dia suh lapor diri bape lama?

Baby Bee said...

Ohwana..x pasti saya aritu sebulan jugak..tapi munkin sebab jpa pon dpt nama baru die nak buat surat..tapi jpa cakap bulan 6 ade intake baru..nak dekat da ni ..munkin yang ni kot batch awak...

Baby Bee said...

Die ade tulis bila lapor diri selalu x de la sampai ckup sebulan pon mcm 3 minggu gitu..awak kene uruskan semua ...jarang org tangguh kecuali awak dalam pantang. ..munkin la kot..lain2 dari tu..pegi je 6 hari..so da ckup da tinggal 1 hari je nak cukup kuota kursus setahun

Baby Bee said...

Die ade tulis bila lapor diri selalu x de la sampai ckup sebulan pon mcm 3 minggu gitu..awak kene uruskan semua ...jarang org tangguh kecuali awak dalam pantang. ..munkin la kot..lain2 dari tu..pegi je 6 hari..so da ckup da tinggal 1 hari je nak cukup kuota kursus setahun

Assalam, nak tny la, brapa lama tempoh dari urusan lantikan tetap sehigga dpt offer letter? Mmg dpt offer letter trus or spa ada call?

era raihah said...

Nak tnye la..posting tau masa habis kursus ye?

era raihah said...

Nak tnye la..posting tau masa habis kursus ye?

asam pedas said...

assalamu'alaikum..sy tumpang lalu..
sy punya status da tukar dari 'simpanan lantikan' kepada lantikan tetap..tp ada nota kecil dibawahnya 'anda dikategorikan sebagai calon simpanan'..x fhm la..huhu..

Baby Bee said...

rase nyer awk kene kol spa tanye ...sebab kalu saya aritu tukar lantikan tetap....seminggu lepas tu dpt surat dah...

byenayus said...

selalu simpanan latikan ke latikan tetap u tunggu bapa lama

Baby Bee said...

BYEAYUS..rase mcm lame gak..interbiu bulan 5...lepas tu dpt lantikan simpanan bulan 8 lepas tu pangill bulan 3...so dekat setahun kot...

Sekarang status saya simpanan lantikan after result bln 4 hari tu, harap2 hujung tahun ini dapat kabar gembira..berubah jadi lantikan tetap in shaa Allah

Baby Bee said...

insyaalah Rahmadhani ...kalau rezki awak x kemane..nengok sy pon sabar menunggu..bile da tukar status atau mintak sijil memang berdebar2 tau....tapi kaki tu da selangkah masuk da sebenarnyer

Slm..nak tanye hari tu awak cek keputusan kat portal spa or sampai email?sbb saya cek keputusan tu kt portal spa die tulis LANTIKAN TETAP.. N email xdek plak..eee xsbr nak keje...

ShaZ LiNa said...

Samala ngan saya staus urusan dh btukar.tp bwh status urusan masih tulis anda dikategorikan calon simpanan.pe maksudnye...

ShaZ LiNa said...
This comment has been removed by the author.
ShaZ LiNa said...

Salamm..saya pun status sm mcm asam pedas...ape maksudnye ye.pe harus saya buat.

Baby Bee said...

selalu bile da bertukar status amik masa dalam 3 minggu utk dpt surat.. tp awk bole kol spa tanye.. kalau spa kate tunggu bole je awk kol jpa pulak... bahagian pengambilan.. selamat mencuba... kot2 nanti satu ofis. kan...

Anonymous said...

Shaz lina, jgn risaw..insyaAllah surat tawaran mmg akan mnyusul klaw da tuka status mcm tue..sy sblom ni pn mcm awk, xphm ape nota kecik tue...tp selang seminggu lps status dkt portal bertuka, sy alhamdulillah dpt offer letter..

byenayus said...

sama la kita mggu dpn ckup 3 mggu status mcm tu. hope dpt surat.. if klo sesapa ada call spa tlg updte kita nk tahu jgk.. tq :-)

Mr Kims said...

Salam, saya punya status "Lantikan Tetap". Lepas tu dia akan pos surat ke rumah ker..? Berapa lama..? Tq.

Baby Bee said...

ws..amik masa dalam 3 minggu hingga 1 bulan dari tarikh tukar dalam spa...tp atas jpa sebenarnyer..insyallah ade la tu ....

ShaZ LiNa said...

Alhamdulillah...sy br je dpt surat tawaran smlm.dia pos laju...da kwn2 yg yg len dpt x surat lapor dri 18/11/2014..nati leh jmpa kt sn.

ShaZ LiNa said...

Salam..da x yg dh dpt surat lapor dri.sy br je dpt...insyallah 18hb ni kna lapor dri d ptrajaya...

Baby Bee said...

tahniah yek...nanti kene pegi kursus pengenalan selama 3 minggu..lepas tu baru dpt tau penempatan....
selamat berkursus

hasfia haili said...

Baby Bee..nape status sye simpanan lantikan.sedangkn kptsn iv kuar mgu depan.

hasfia haili said...

Baby Bee..status simpanan lantikan tu ade pluang ke mcm sye ni..

Baby Bee said...

hasfia..insyallah ade kot..sy pon tak pasti awk ranking ke berapa kan..so selalunyer tarikh luput die 2 tahun lepas tau keputusan..so dalam mase tu ..awak bersedia je la..kalau ada emel mintak sijil tu maksudnyer awak nyer nama da tersenarai la..tapi kene paham..mintak sijil banyak g masenya tu..bukan maksud dpt da..awak kene tunggu proses lain pulak n yang tu amik masa...sy dulu sebulan lebeh dari mintak sijil..awak sy tak tau la bape lame....

Good luck..and sabar yek..tu baru dapat tawaran..pegi kursus 3 minggu lagi..lepas tu mula keje ...kerja tu yang mencabar sebenarnya

salam,saya nak tanya la..saya jawatan pegawai penjara.. cek td lantikan tetap tapi bawah tu masih calon simpanan..mcm mn tu ye?

Afonso Way said...

hi nk tya, status sy dh bertukar menjadi lantikan ttetap tapi kat bawah ade note dikategorikan sbg calon simpanan...sy col spa utk confirmkan mereka cakap sy masih calon simpanan berstatus tetap masih kena menunggu lagi....tak tahu bila baru col sy....

Afonso Way said...

hi nk tya, status sy dh bertukar menjadi lantikan ttetap tapi kat bawah ade note dikategorikan sbg calon simpanan...sy col spa utk confirmkan mereka cakap sy masih calon simpanan berstatus tetap masih kena menunggu lagi....tak tahu bila baru col sy....

Baby Bee said...

alfonso dan hafeizi,

saya x pasti la kalau yang mcm awak ni camne..sebab mase sy xde pulak camtu tulis tetap tpi kategori simpanan...munkin kalau dapt jawatan jadi tetap tapi masih dalam simpanan sebab belum dipanggil..step pertama adalah en azlan akan emel..kalau da di emel tu insyallah ade la tuh

Afonso Way said...

@Bee, so sy tunggu emel la....
@Hafeizi, sy pn pegawai penjara kx17 gak huhu

Alhamdulilah, jumaat kelmarin SPA call menyatakan saya dah diterima dalam jawatan pembantu pendaftaran. 19hb januari nanti lapor diri. mgkin dalam minggu depan surat lapor diri akan sampai. macam2 yanag dirasa..hihihi.. bagi kawan2 yg belum dapat panggilan tu, sabar2 lah ye, in shaa Allah kalau dah rizki tak kemana. Yang penting berdoa terus dan call SPA sekali sekala :-)

Baby bee : nk tnye, awok dpt surat dr spa dan lapor diri bila ea??

Baby bee : awak dpt surat dr spa dan bila tarikh lapor diri ea?

Jemi Leik said...

Sye ni dh 5 kali intiview spa..tp xdpt jugak..last intiview..sye tnye yg org intiview tu ape lg die nk..kihkih..lpstu apply ngan tm..trus dpt..haaa..rezeki kt tm rupenye...gudluck all...

Raja Ezwan said...

Assalamualaikum baby saya pada 21april..status calon simpanan saya btukar pada lantikan tetap...dari tarikh 2 berapa lama saya nk tggu surat lapor diri 2...sye call spa die ckp tk tahu..sbb 2 semua atas jabatan yg saya termuduga 2..

Siti Fairos said...

Assalamualaikum.. Sy nak Tanya bulan Mei 2015 SPA ada minta sy email resume. Tapi sampai skang tak ada Brita. Maknanya APA ek. Tak dapat perlantikan tetap ke?

Baby Bee said...

siti fairos ... dulu sy lepas mintak resume... terus 3 minggu lepas tu dpt surat dari jpa... kenape awak x followup dari tahun lepas..kadang2 dokumen x terima ke x lengkap ke ...

awak kol la.. yang mintak tu mesti ada nama kan..kol je tanye macamane walaupon dah lama ni ...

semoga ade sinar disebalik segalanya...

Waty Hadi said...

kalau status urusan :lantikan tetap mksudnya kita dh dpt ke jawatan tu? sy bru bt semakan permohonan.. status urusan sy dh brtukar dr calon simpanan ke lantikan tetap.

Waty Hadi said...

sy bru dh bt semakan permohonan.. status urusan telah brtukar dr calon simpanan ke lantikan tetap.. adakah ini brmksd sy dh dpt jwtan tu?

Baby Bee said...

waty... kalau da tukar meanw da dpt.. bole cek ngan en hilmi jpa kalaux dpt surat lg .. tahniah

Unknown said...

Salam.. saya nak tanya.. sye ade dapat fon call dpd spa lepas sye iv.. tp saya x angkat time tuuu.. mmg biasanya dye call utk bgtaw result dpt ke ek?sye cube call spa.. tp x dpt detect person incharge timee tuuu..agak2 dye akan call sye balik x.. huhuhu

Syed Yusuf said...

Assalam..status Peg Perikanan G41 sy dah btukar ke lantikan tetap. Sy called SPA putrajaya utk confirmkan dan mrk bgtau yg sy dah ditawarkan pd 6 mei 2016. Sy called SPA sarawak utk pastikan (saya org sarawak),diorg pun ckp benda yg sama, rekod mmg dah ada dlm sistem. Jadi skrg sy kena tggu surat tawaran la kan?tapi dah nak dkt sbulan surat x sampai2,risau gak..huhu

Baby Bee said...

En unknown .. selalu nya kalau die kol kdg2 dokumen tak lengkap ... tapi kalau da lama alih2 die kol maybe die nak suruh fax atau emelkan sijil..sy kol berkali2 spa tu untuk pastikan dokumen sy sah dan dpt..bukan sekali dua tiga hari sy kol sebab pic tu die xde mase tu..

Syed Yusuf... orang yang jaga pegawai saya x tau nama ape.. tapi bile kol jpa boleh cari yang uruskan perlantikan ... spa selalunya da selesai sekarang proses jpa..jpa yang akan keluarkan surat... kalau rekod da ade insyallah la tu ..kol jpa terus ye tanye kat diorang... sori lambat jawab sy jrg bukak pulak hehehe