Kerja,

Keputusan Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N27

Tuesday, August 13, 2013 Baby Bee 2 Comments

post signatureAssalamualaikum,

Selamat Hari Raya semua...maaf kalau dalam blog ni ade terkasar bahasa yerk...sedikit basi entri..tapi sebabnya aku takde pc and mode raya tu tetap menebal..aku x bukak blog sementelah nak nengok fb..aku cume update status je..harini hari pertama keje ...aku da meraban bukak blog..takpe la..seminggu tinggal and kebetulan ade mase free ni ....okey...bulan jun..awal june aku dpt temuduga PPT ni...orang lain dpt jugak..ni statistik temuduga tuh


Statistik Jawatan Penolong Pegawai Tadbir N27 2013

  • Bilangan Permohonan : 153, 183 orang
  • Bilangan Panggilan Temuduga : 49, 116 orang
  • Bilangan Kekosongan Jawatan : 67 orang
  • Bilangan Calon Simpanan : 1000 orang

Alhamdulillah la...7 ogos aritu keputusan dah pun keluar 2 kali ditunda ...  resultnyer ....Calon simpanan ...aku pon x paham ape die calon simpanan ni..so aku terjah belog org..ni la hasil terjahan tu ....


aku  dimaklumkan aku akan menjadi calon simpanan sehinggalah dilantik secara tetap..maksudnya tempoh sah laku calon simpanan ini bukan lagi setahun tetapi sehingga dilantik secara tetap...

so okay la kan..maknanya ...tunggu la sampai dilantik secara tetap..benar x benar...takpe la ....sekurang2 nyer kalini jadi simpanan...sebelum ni asik gagal je...baru la ade konfiden sikit...x kisah la bile pon dpt..ataupon dapat atau x dapat..sebab aku pun x mengharap sekadar cube nasib..kalau dpt konfem la aku post kat sini..tp kalau calon ada 1000 ..elok jugak la mane2 kakitangan kerajaan yang dah nak pencen tu..kite bole ganti tempat die kan..baru la ngam..hahaha okey.... sekian je hapdate..kalao nak berkongsi pasal temuduga aritu... orang lain punyer mcm susah aku punyer bole la.... 

Senarai soalan di tanya

1) Terangkan serba sedikit tentang diri anda
2) Kalau diterima kerja tetapi gaji sedikit daripada yang sekarang mcamane tu
3) Siapa menteri besar sebelum menteri besar sekarang
4) Apa yang perlu dilakukan kalau nanti dimarah oleh bos 

itu la basic nyer. ...pada aku lebih kepada saiko je..ntah mcamane aku boleh dpt simpanan pon tatau..rasenyer yang dtg tu semua lagi ok kot..dengan ijazah dan segalanya2 ..aku ni ade dip aje...tp kalau Allah nak bagi rezeki aku tak tolak..hihi


ok tu je la..lepas ni ..nak post pasal rayo...hahahaha take care guys and girls

You Might Also Like

2 comments:

afindy kadir said...

salam,

dah nk setahun kn jdi calon simpann... dh di panggil belum?

Baby Bee said...

dah berkhidmat da pon afindy hhehehe