Monday, 1 August 2011

Bajet TERSASAR




aku nak berkongsi sikit experience aku selama mana dok mengatal sibuk pikirkan barang-barang mekap ni...so far kalau la bende tu aku rasa okay aku bagitau la okay...kalau tak ok bagitau la tak ok kan..takkan la nak berbohong lak...lagipun produk2 ni nanti org lain nak pakai..and note that kalau aku pakai okay tak semestinya korang pakai ok....kenape alih2 nak bercerita pasal mekap...this month memang la financially aku sgt2 terlebey organize..hahahah...apsal ek....ntah la..this month awal2 bulan da aku rase kesesakan bernapas ni..tapi takde la sampai takde pun...sebenarnyer aku kene simpan..mane tak perlu simpan nya 12-14 ni exam...lepas tu 20-21 ni f2f ....so macam2 la kan...tapi sempat jugak dalam aku ngan kempis kempus ni...aku dapat jugak la beli ape aku nak.....mase balik jb tu...aku ingat bedak mac aku ilang..dahtu aku beli la bedak baru...revlon compact powder...murah je 24 inggit..takat ni kalau malas nak pakai banyak2 foundation aku tenyeh bedak tu je....bedak mac aku still ader half lagi...sejak pakai laura mercier ni mmg aku kureng pakai bedak tu..just untuk finishing je...so jimat la..skang ni...foundation laura mercier ni nak habis..tak sure la sempat ke tak tunggu bulan puasa ni..bukan ape..bajet bulan ni lebey kepada studi la kot....kalau idop penting aku tamo beli..leceh....haha so kat sini aku nak cerita la ape aku baru2 je beli....tapi belom test lagi..barang tak sampai g....

E.l.F Concealer
Aku sebenarnya mencari2 concealer bukan untuk under eye yang semakin hari semakin gelap.....tapi jugak kerana aku da mula dapat manyak jerawat.bukan yang kecik2 tu yang besar.....merah2 muka pun masalah jugak..so concealer leh tutup semua tu..yang paling best..manyak tempat aku cari jual mahal2..yang ni jual 23 inggit je..elf mmg murah kat us..tapi bile kat mesia die jadik mahal..pasal ape ntah so berbaloi la walaupun belom sampai g..mane aku beli...aku carik kat low yat net...pada sape2 yang berminat leh arr jugak carik kat situ...

Nars Blush in Orgasm
Nars ni memang poplar giler la...aku pun tak tau kenape..tapi aku baru dapat bargain dari LYN jugak...dari yang penah aku nengok rege sampai 150.....alih2 aku dapat dengan rege 90 lebey...so ape lagi nak di tunggu...mase ni la..so depo dulu..setakat ni belom buleh bagi komen g pasal belom cube...insyallah kalo bulan 9 da dapat nanti aku bitau..the truth is I am obsessed with make ups..nasib aku tak kaya..kalau tidak habis la duit ..hahahaha

Sigma Brush RM 327
brush ni aku suke la..tapi aku belom beli lagi....so nanti la..kalau da ader..teringin nak beli..bukan pandai pun gune..tapi kalau jumlah tu dpt banyak berus ok la..berus mac pun da bape da arge..so tunggu la ader mase munkin murah rezki leh la beli ..hehehe

okey..alih2 tersibuk..tapi takde keje pun.....harus upload gambo pembelian terbaru den..heheheh


Selamat berpose korang..heheh





2 comments:

reena said...

Wahhhh NARS blusher in Orgasm. Nak jugakkk!

Baby Bee said...

alamak...bangga kejap reena yang sy dok follow dari dulu comment kat thread ney..hahaha time kasihh hehehe.......kalau nak sy bagi link nak? beli kat Curly Sue dari Forum Low yat....kat mesia takde g..sejak beli ni...tak habis2 pun pasal agaknyer tenyeh sket je kot....

http://forum.lowyat.net/topic/1933021

sue ni baik...selalu layan kerenah sy yang mintak quote harga n tak jadi beli eheh.....